PUMA

Osnovana u Bavarskoj 1948. godine, PUMA je jedan od vodećih svetskih proizvođača sportske opreme. Pre stvaranja Pume kao brenda, kompaniju su zajedničkim snagama osnovala braća Dasler 1924. godine kao Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Međutim, usled razilaženja mišljenja i stavova među braćom, došlo je do razdora gde se svaki posvetio svom sopstvenom biznisu. Adolf Dasler je osnovao Adidas, dok je Rudolf Dasler postavio temelje svetski poznatog brenda PUMA.

 

Verna svojim principima kao što su poštenje, iskrenost, pozitivnost i kreativnost, kompanija distribuira svoje proizvode u više od 120 zemalja i svojim radom podržava održivi razvoj i mir. Ono što Pumu kao brend izdvaja jeste upravo prepoznatljiv dizajn u kom se prepliću uticaj sporta, lifestyle-a i mode. PUMA gleda na sport kao na filozofiju života- onu koja naglašava fitnes i aktivan način života kao sastavni deo svakodnevnice.

 

Kreativan i autentičan način promovisanja, kao i saradnja sa mnogim svetskim poznatim ličnostima privukli su pažnju velikog broja kupaca. PUMA je ostvarila saradnju sa vodećim svetskim klubovima kao što su: AC Milan, Manchester City, Borussia Dortmund i mnogi drugi.