Fashion Company  Levi’s i Elle: Revolucija džinsa

Levi’s i Elle: Revolucija džinsa

Brend Levi’s i magazin Elle predstavili su na Mikser festivalu izložbu pod nazivom „Jeans (R)Evolution“, koja prikazuje (r)evoluciju džinsa kao specifičnog modnog i društvenog fenomena, u individualnom i kolektivnom kontekstu.

 

Simbol bunta i subverzivne energije, džins je, pored modnog, oduvek predstavljao i društveni stav, pa je, u tom smislu, istorija džinsa vrtoglavo burna i turbulentna. Uloga džinsa u različitim životnim dobima samo je jedna od tema izložbe „Revolucija džinsa“ (Jeans (R)evolution) koju organizuju brend Levis i magazin Elle u okviru festivala Mikser.

Izložba je bila otvorena tokom šest festivalskih dana, od 28. maja do 2. juna 2013. godine, na Depo Stage-u, u Travničkoj ulici.

 

Po konceptu umetnika Darka Dragičevića nastala je serija fotografija Milice Lopičić, inspirisanih ličnom džins (r)evolucijom, a osim subjektivnog pogleda na džins biće izloženi i printovi Levi’s-a, jednog od najznačajnijih džins brendova.

 

Kroz interesantne reklame sa različitim porukama biće prikazana svojevrsna revolucija komunikacije i kako ulogu džinsa vide oni koji ga stvaraju. U nesvakidašnjem projektu po konceptu Darka Dragičevića svoju jeans (r)evoluciju prikazali su mladi i urbani ljudi – umetnici, arhitekte, studenti, kreativci, među kojima je i Ana Đurić, poznatija kao Constructa iz benda Zemlja gruva.

 

Povodom ove zložbe biće organizovan okrugli sto i diskusija na temu odnosa džinsa, kulture i feminizma u Mikser House-u 1. juna od 19:30. Gosti okruglog stola biće Borka Pavićević, modni dizajner i analitičar Ksenija Marković i Jasenka Stekić ispred Fashion Company novog generalnog distributera brenda LEVI’S, a moderator diskusije je Sonja Kovacs, glavna i odgovorna urednica magazina ELLE.