Fashion Company  DIESEL

DIESEL

Diesel, kao inovativna internacionalna lifestyle kompanija, vodeći je pionir u denim i casual modi, poznat po tome što se kreće van i ispred trendova u svojoj industriji. Zadržavajući uvek svoju DNK, poslednjih godina Diesel je evoluirao u svetski premium casual wear, postavši istinska alternativa luksuznom tržištu. Kompanija proizvodi širok asortiman džinsa, odeće i aksesoara. Uprkos izvanrednom rastu Diesela, njegova filozofija ostala je ista od osnivanja brenda. On je zamislio brend koji podstiče individualnost, strast i samoizražavanje, dok ujedno nastavlja da ostavlja poseban trag. Diesel istrajava u promenama – svaki novi proizvod odiše velikom kreativnom slobodom. Ovaj brend se ističe po tome što ne proizvodi manje od 3000 novih proizvoda svake sezone, a proizvodi odišu inovativnošću.

 

Kolekcije uključuju: Diesel, Diesel Black Gold i Diesel Kid. Diesel nije samo odeća i denim: to je način života koji je reinterpretiran kroz licence sa vodećim brendovima za razvoj satova i nakita (sa Fossilom), naočara  (sa Marcolinom), mirisa (sa L’Oreal), šlemovima (sa AGV) , kolica (sa Bugaboo-om) i kompletnu Living Collection (sa Moroso-nameštajem, Foscarini-rasvetom, Scavolini-Diesel socijalnom kuhinjom, Seletti-nameštaj i Berti-drveni podovi).

 

Renzo Rosso je osnovao Diesel 1978. godine, birajući zvučno ime, jednostavno za izgovor kupcima širom sveta. U to vreme Diesel je karakterisan kao alternativna energija, te je naziv označavao alternativan ukus u modi.

 

Diesel je zaista svetska organizacija. Prisutan je u više od 80 zemalja sa 5.000 prodajnih mesta, uključujući više od 400 prodavnica u svom vlasništvu. Među ambasadorima ovog brenda našli su se Jonas Brother, David Beckham, Beyonce, fudbaleri fudbalskog kluba MILAN, Rita Ora, Zac Effron i drugi.