BATA

Bata ​​Brands SA je kanadski multinacionalni proizvođač obuće i modnih dodataka sa sedištem u Lozani, Švajcarska. Bata ima zavidnu maloprodajnu mrežu. Kompanija je organizovana u tri poslovne jedinice: Bata, Bata Industrials i AW Lab. Preduzeće ima maloprodajno prisustvo sa preko 5.300 prodavnica u više od 70 zemalja i proizvodnih pogona u 18 zemalja.

 

Bata svakoga dana proda milion cipela širom sveta, a poslovni model kompanije zasniva se na kvalitetu i pristupačnosti za sve. Od cipela koje prate ekološke standarde, do cipela sa visokom potpecom, Batinu strategiju inovacija vodi raznovrsna grupa stvarnih ljudi.

 

Ko ne voli cipele? One brinu o našim stopalima i omogućavaju nam da se lako krećemo…a osim toga jedan sasvim običan outfit pretvaraju u fenomenalan. Bata godišnje napravi više od 140 miliona pari obuće, a deo je odevne kombinacije velikog broja ljudi. Legendaran kvalitet, savremena obuća i tradicija koja datira još od 1894. godine. Već 120 godina Bata pravi i prodaje cipele po najboljoj ceni. Uz savremen i klasičan stil Batine kolekcije cipela i aksesoara nose muškarci i žene koji cene sjajan dizajn i razumeju značaj kvaliteta.

 

U selu Zlin u Čehoslovačkoj Baťa Shoe kompaniju osnovali su Tomáš, Anna i Antonín Baťa, osma generacija proizvođača cipela u porodici. Od samog početka bili su inovatori, a veoma brzo proširili su broj zaposlenih.  Mehanizacija je omogućila modernizaciju proizvodnje, a kompanija je postala jedna od prvih masovnih proizvođača cipela u Evropi.