PARAFINA URBAN WASTE: NOVA KOLEKCIJA NAOČARA

PARAFINA URBAN WASTE: NOVA KOLEKCIJA NAOČARA

BRIGA O NAŠOJ PLANETI KREĆE OD NAS SAMIH 

 

Još od nastanka Parafine 2014. godine, brend se zalaže za očuvanje životne sredine kroz ponudu naočara za čiju se izradu koriste isključivo ekološki materijali bez alergena. Sočiva koja Parafina koristi su polarizovana i ispunjavaju sve relevantne sertifikate. Izrađena su od najkvalitetnijeg polikarbonata i izuzetno su otporna na udarce, pa su Parafina naočare pogodne za određene sportove i aktivnosti na otvorenom. Sva sočiva nude apsolutnu zaštitu i apsorpciju UV400.

 

 

Zahvaljujući većem nivou svesti među ljudima, kompanijama i brendovima danas, javnost je više nego pre informisana o problemima sa kojima se naša planeta susreće i potreba za preduzimanjem akcije je sve izraženija. Samuel Soria, izvršni direktor brenda Parafina kaže: „Veoma je važno razumeti odakle dolazi problem. On ne dolazi iz okeana, planina, plaža… On dolazi od potrošačkih navika miliona ljudi koji žive u gradovima punim gužvi u saobraćaju, brze hrane i supermarketa.“ Iz tog razloga nova kolekcija pod nazivom Urban Waste poziva nas da više obratimo pažnju na okolinu, počevši od gradova u kojima živimo i sopstvenih, svakodnevnih navika.

 

 

Ova kolekcija stvorena je sa ciljem da prenese poruku urbanijoj javnosti i sa sobom donosi novine kao što su urbane linije i oblici, tirkizne, karamel i lila boje. Zahvaljujući svojstvima recikliranih materijala koji se koriste u proizvodnji, Parafina naočare su veoma udobne i otporne.

 

Kreiranje ove kolekcije omogućilo je da se reciklira 59.700 PET plastičnih flaša, 48.100 HDPE plastičnih flaša i 5.900 limenki.

 

 

Parafina nudi naočare za sunce, čitanje, naočare za ekran, kao i za odrasle i decu. Ovaj brend ne samo da doprinosi pozitivnom uticaju na našu planetu, već i na naše društvo, gde se 5% neto prodaje svakog para naočara donira #ParafinaSocialProject-u kako bi deca ograničenih resursa imala pristup obrazovanju u Paragvaju.

 

Parafina naočare možete pronaći u našim Fashion&Friends koncept radnjama, na fashionandfriends.com online shop-u, kao i na istoimenoj aplikaciji.

 

Vaš,

Fashion Company