Fashion Company  Aktuelnosti   DIESEL – Neobičniji & snažniji za jesen 2018.

DIESEL – Neobičniji & snažniji za jesen 2018.

Diesel glavna kolekcija za jesen/zimu 2018, ovaploćenje je kontinuiranog nastojanja brenda da rekonstruiše svoj imidž. Inspiracija je potekla iz vrela različitih elemenata kao što su sport, denim, boje, prinotovi, karo šara i tretirane tkanine. Kolekcija je za polazište uzela grad London, u kome su ukršteni stilovi školskih uniformi, gotik i postpank elementi, te tako predstavlja avangardni miks uravnoteženosti, rasterećenosti i ubedljivosti, koje ovaploćuju tri plemena, MuffinHeads, Voltag3 i Kultur, zahvaljujući kojima je prijemčiva i najraznolikijim karakterima.

 

Estetika osnaženosti izražena je predimenzioniranim i uvećanim siluetama, dok su legendarni arhivski komadi pomešani sa istorijskim i pop elementima.  Iako različiti, besprekorno su stopljeni s kolekcijom, čineći je još privlačnijom.

MuffinHeads, tj. English Ravers (engleski rejveri) obučeni u školske uniforme, bili su inspiracija za prugasti dezen u neočekivanim kombinacijama boja, kao što su tamnozelena, naradnžasta, bordo ili tamnosiva. Voltag3 se može opisati kao spoj viktorijanskog i sportskog stila, i čine ga transformabilni komadi, koji ne samo da se prilagođavaju telu, već sami imaju kameleonske karakteristike. Kultur predstavlja gotik-sajber hibrid u klasičnim okvirima, u kojima elegantni vuneni kaput imaju neobrađene rubove, a blejzeri sa našivenim kapuljačama odišu novim šarmom.

 

Ove sezone krojevi su izrazito u Diesel maniru, sa sportskim detaljima apliciranim na klasične modele, i dodatnom razigranošću koju pružaju skidajući elementi od vazdušastog veštačkog krzna. Dezeni podsećaju na prozore gotskih katedrala ili na pankerske štepove, transformisane kolor kiselinama i neharmoničnim dimenzijama. Poigravanje volumenom srećemo na autver komadima ili pri eskperimentalnoj upotrebi denim, čime se realizuje spajanje radne odeće i mode, usled čega ova biva neobičnija ali snažnija.

Kada je reč o denimu, potraga za autentičnošću nalazi se u fokusu kolekcije, pa čist i vintidž denim doseže nove visine zahvaljujući jedinstvenom miksu iscepanog pa zakrpljenog tretmana tkanine, klasičnoj konstrukciji, evoluiranim volumenima i proporcijama, različitim ispiranjem i materijalima, kako bi privukao najraznorodnije karaktere i tipove tela. Uvedeni su i novi stilovi: Babhila High je verzija ženskog skini modela Babhila sa visokim strukom, dok je muški model Dagh-XP namenjen opuštenom izgledu sa blago spuštenim preponskim delom; Blank je sezonska interpretacija bajkerskih pantalona, dok je Shibuya-Ne njegov ekvivalent u okviru linije JoggJeans, koju karakterišu regularni slim fit krojevi.

Odabrane modele kolekcije jesen/zima 2018 možete kupiti u prodavnici DIESEL u Beogradu – Ušće shopping centru, multibrend radnjama FASHION&FRIENDS u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu kao i online shopu www.fashionandfriends.rs.