Životni put koji inspiriše

Životni put koji inspiriše

Iva Babović o svom humanitarnom radu i vrednostima koje neguje

 

Fashion Company fondacija priključila se akciji crnogorske opštine Berane ,,Za đaka pešaka“, u okviru koje su nagrađeni svi osnovci koji svakodnevno prelaze kilometre kako bi iz svojih sela i prigradskih naselja stigli do škole. U iskrenom razgovoru sa predsednicom Fondacije Ivom Babović saznali smo šta je glavna inspiracija za bavljenje humanitarnim radom, ali i koje tradicionalne vrednosti joj daju snagu da nikada ne odustane od svog puta.

 

  • Trudim se da od osnivanja Fashion Company fondacije svojim aktivnostima kontinuirano podstičem solidarnost i postanem iskren prijatelji i oslonac socijalno najugroženijim porodicama, pogotovu njenim najmlađim članovima.

 

Zato što verujem da je porodica osnova svakog zdravog društva i kao neko ko se bavi humanitarnim radom osećam veliku odgovornost da ulažem u našu budućnost, u mališane na kojima svet ostaje.

 

Prateći ovu zvezdu vodilju i svoje srce koje me uvek vraća svojim porodičnim korenima, veliko mi je zadovoljstvo što sam se ovoga puta družila sa osnovcima u Beranama.

 

Vera i nesalomiva volja osobine su koje krase ove male ljude za koje su dužina puta, sneg i nepregledne planinske vrleti ništavne u odnosu na cilj da se edukuju i promene život sebi i svojim porodicama.

 

 

 

Iako je relativno mlada, Fondacija je za samo nekoliko godina rada pronašla prijatelje širom regiona. U protekle dve godine Fashion Company obezbedila je poklone za mališane iz socijalno osetljivih grupa u Srbiji i Crnoj Gori, donirala sredstva za vrtiće i sprovela aktivnosti koje pozitivno utiču na budućnost generacija koje dolaze.