Fashion Company  Blog   VF fondacija donira milion i po dolara za pomoć u suzbijanju epidemije korona virusa

VF fondacija donira milion i po dolara za pomoć u suzbijanju epidemije korona virusa

VF fondacija, privatna dobrotvorna organizacija koju finansira VF korporacija, jedna od najvećih svetskih kompanija koja se bavi dizajnom, razvojem i prodajom odeće, obuće i aksesoara, saopštila je prošle nedelje da će donirati 1,5 miliona dolara za podršku lokalnim zajednicama širom sveta u borbi protiv virusa COVID-19.

 

Kao deo dodatne pomoći, VF fondacija, zajedno sa VF korporacijom i njenim portfolijom brendova, iniciraće kampanju kojom će duplirati sve donacije građana, u iznosu do 500.000 dolara. Svi zaposleni u VF-u i ljubitelji brendova kompanije, koji uključuju Timberland®, Vans®, North Face® i Dickies®, mogu da daju svoj doprinos putem web stranice https://www.globalgiving.org/vfgivesback/

 

„Svi delimo istu odgovornost – da pokažemo humanost i pomognemo onima kojima je to potrebno, naročito u ovom trenutku, kada se naša globalna zajednica ujedinila kako bi pomogla u borbi protiv pandemije virusa COVID-19“, rekao je Steve Rendle, predsednik i izvršni direktor VF korporacije. „Nadamo se da ćemo kroz doprinos VF fondacije i kampanju dupliranja donacija naših zaposlenih i kupaca pomoći u rešavanju globalne krize javnog zdravlja“.

 

Novac prikupljen kroz dupliranje donacija biće usmeren ka neprofitnoj organizaciji GlobalGiving, koja je jedan od partnera VF fondacije. GlobalGiving pomaže fondaciji da strateški podrži humanitarne organizacije u zemljama i zajednicama u kojima VF Corporation ima značajno poslovno prisustvo.

 

U skladu sa razvojem pandemije virusa COVID-19, VF korporacija i VF fondacija će istražiti dodatne načine za podršku onima kojima je to potrebno, kao i mogućnosti za pružanje dugoročne pomoći ekonomskom oporavku.