Nema Splita do Splita

Nema Splita do Splita

Ovako Splićani opisuju svoj grad, a kada budete pročitali ovaj blog do kraja, videćete i zašto. Naše putovanje „S LJUBAVLJU“ se nastavlja. Nakon šetnje po modnoj kaldrmi Bosne i Hercegovine zadali smo sebi visok kriterijum za odabir sledeće lokacije našeg lepog regiona, širom kojeg otvaramo Fashion&Frineds radnje. Bilo je potrebno pronaći jednako egzotično i izazovno mesto koje će nas inspirisati svojom veličanstvenošću i autentičnom tradicijom. Split svoju istoriju priča već 17 vekova – Od kada je rimski car Dioklecijan odlučio da sagradi palatu. Ona je danas srce unutrašnjeg grada Splita. Upravo odatle krećemo našu sledeću modnu avanturu.

Kroz svoju bogatu istoriju, Split je bio grad u kome se posebna pažnja posvećivala odevanju, što se može pronaći i u delima Marka Marulića, Jerolima Kavanjina i Tina Ujevića. Grad je vekovima razvijao kulturne lepote koje su obogaćivale društveni život Splićana.

Svetsku modnu mapu već godinama unazad Split obogaćuje brojnim događajima. Modni festivali posvećeni su veličanju glamura i promovisanju mladih dizajnera koji svojim inovativnim idejama kreiraju nove fashion trendove.

Grad sunca i mora savršeno je uklopio modni svet u svoje istorijske obrise. Splićanke su oduvek znale da „zaplešu” u aktuelnom modnom ritmu i svojom autentičnom pojavom ostave upečatljiv dojam. Bez obzira da li je u pitanju dnevna ili večernja kombinacija, one su veličale svoju lepotu jednostavnim odevnim izborima uz prefinjene detalje koji su uvek iznova opčinjavali gradske ulice. Početak leta je njihov omiljeni deo godine, jer tada lepršave haljine, i suknjice postaju njihov zaštitni znak.

Splićani donose svoju dozu kreativnog modnog izraza. Urbani look je oduvek bio njihov zaštitni znak. Svoju elegantnost donose #casual stilom sa jednostavnim detaljima koji ukazuju na savršeno spontani lifestyle. Čini se kao da će Split u 2021. vratiti retro mušku modu iz perioda 50-tih godina.

Pored svih lepota Splita, ipak je najveći utisak ostavila šetnja Rivom prema zapadu. Pružao se spektakularan pogled na južnu fasadu Dioklecijanove Palate i gradsku luku. Ponosno smo istakli naše letnje outfite za sezonu 2021, koji su upotpunili ove predivne trenutke. Nastavili smo ka podrumima u kojima su snimane neke od scena popularne serije Igra prestola. Naše kratko, ali magično putovanje završavamo na Narodnom trgu…

Nadamo se da vam je sada jasno zašto je naziv ovog bloga „Nema Splita do Splita”.

Uskoro donosimo priču sa sledeće #fashion avanture.

Pratite nas!

Vaš,

Fashion Company