Fashion Company  Blog   Forever Friends fondacija donirala 20.000 evra za zemljotresom pogođena područja

Forever Friends fondacija donirala 20.000 evra za zemljotresom pogođena područja

Forever Friends, humanitarna fondacija kompanije Fashion Company, donirala je dvadeset hiljada evra za pomoć ugroženim građanima i saniranje posledica razornog zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku.

 

U situaciji kada je na hiljade stanovnika Petrinje, Gline, Siska i okolnih mesta ostalo bez svojih domova, i kada postoji još uvek velika opasnost od novih zemljotresa, naša dužnost je da pomognemo koliko god je u našoj moći. Ovom donacijom želimo da bar delimično ublažimo teškoće sa kojima se suočavaju ljudi koji su pretrpeli velike gubitke tokom potresa i podržimo njihov oporavak tokom narednih nedelja i meseci. Sada je najvažnije da stanemo jedni uz druge i pokažimo solidarnost kada je to najpotrebnije”, izjavila je Iva Babović, predsednica Forever Friends fondacije.

 

Donacija je uplaćena na namenski račun Fonda 5.5 i zaklade SOLIDARNA, u okviru akcije prikupljanja sredstava za kriznu podršku žrtvama zemljotresa u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Fashion Company je vodeća modna retail kompanija u jugoistočnoj Evropi, sa 1000 zaposlenih i preko 120 maloprodajnih objekata u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Rumuniji. Briga i odgovornost prema zaposlenima, kupcima i zajednici temelji su na kojima počiva gotovo tri decenije poslovanja kompanije. Zahvaljujući brojnim humanitarnim akcijama u regionu, društveno odgovorno ponašanje postalo je sastavni deo korporativne kulture Fashion Company.