Fashion Company  Aktuelnosti   Iva Babović: Fondacija je prijatelj budućnosti

Iva Babović: Fondacija je prijatelj budućnosti

Predsednica Forever Friends Fondacije Iva Babović otkriva kako je nastala ideja o osnivanju ove važne humanitarne priče i šta je inspiriše da menja okruženje na bolje.

 

 

 

Kako je nastala ideja o Forever Friends Fondaciji?

 

Vlasnik kompanije već decenijama podržava humane akcije i društveno odgovorne projekte. Istovremeno, solidarnost i zajedništvo su neraskidivi deo Fashion Company. Osnivanjem Fondacije ćemo još lakše i sistematičnije doći do pravih rešenja i pomoći koju želimo da pružimo.

 

Fokus je na brizi o porodici, obrazovanju, životnoj sredini i kulturnoj baštini. Kako ste odlučili da se usmerite baš na ove oblasti?

 

 

Deca su prioritet broj jedan za budućnost. Važno je da odrastaju u zdravoj mentalnoj i fizičkoj sredini, učeći da vole istoriju svoje zemlje, jer je ona utkana u naše biće. Mislim da je nasleđe ne samo osnova, već i zalog za budućnost.

 

Fondacija je osnovana u jeku pandemije, što vas nije sprečilo da sprovedete nekoliko velikih projekata u Srbiji i Crnoj Gori. Na koji od njih ste najponosniji?

 

Pandemija je pokazala koliko je važno da se ujedinimo, mislimo jedni na druge i postavimo prave, porodične vrednosti u središte svega. Najponosnija sam na novčanu i robnu pomoć koju smo obezbedili tokom najvećeg udara korona virusa na region. Jer biti vođa danas ne znači praviti poslovne rezultate, već stvarati smisao.

 

 

Šta vas lično inspiriše da menjate naše okruženje na bolje?

 

Oduvek sam imala izraženu moć empatije, koju mi je majčinstvo dodatno podstaklo. Trudim se da budem oslonac ljudima da ostvare svoje snove i kreiraju budućnost o kojoj sanjaju. Svesna sam da nam život vraća ono što pružamo drugima. Zato cenim, i s osmehom započinjem, svaki novi dan jer mi daje priliku da nekome pomognem.

 

Kako izgleda vaš radni dan?

 

Sve je okrenuto ka mojoj porodici. Ustajem rano jer obožavam zoru. Jutra su obično užurbana jer je spremiti troje dece za školu prava mala avantura (smeh). Radni dan započinjem sa najbližim saradnicima, prolazeći kroz zadatke koji nam predstoje. Trudim se da odvojim vreme u rasporedu za čitanje, jer pronalazim inspiraciju kroz literaturu. Jako puno učim od divnih ljudi koji su me svojim savetima, iskustvom i energijom zagrlili.

 

Možete li da otkrijete planove fondacije u narednom periodu?

 

Radiću na tome da fondacija pokreće, inspiriše i menja na bolje. Da veliča prave vrednosti kroz projekte koji su ogledalo svega u šta verujemo. Kako sam rođena u Crnoj Gori, a ceo život živim u Srbiji, za početak ću se posvetiti onome što poznajem dušom.